4 Comments

 

7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden

Regelmatig verschijnen er artikels over levenslang leren en het belang voor bedrijven, organisaties en voor de maatschappij. In dit artikel focussen we ons op het belang voor jouw als leidinggevende. We gaan op zoek naar de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden.
De meest invloedrijke bedrijfsleiders hebben altijd het belang van managementvaardigheden erkend en beklemtoond als iets kritisch, als iets super belangrijks voor het succes van hun mensen en organisaties. Managementvaardigheden gaan verder dan enkel de kennis. Kennis is belangrijk, deze kunnen toepassen is nog veel belangrijker. Managementvaardigheden omhelst uiteraard ook de ’people skills’, emotionele intelligentie, interpersoonlijke competenties en sociale intelligentie. De ’softer’ managementskills maken van jouw als leidinggevende een sterkere leider die zal succesvoller zijn dan de gewone leidinggevenden. Goede managementcompetenties zijn zo cruciaal om te komen tot goede organisaties. Bedrijven en collega-medewerkers verdienen topleidinggevenden.
Laat ons eens kijken naar de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden.
Tony Robbins & Bene Bailleul

1ste van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Maakt je competenter

Als leidinggevenden werken aan jouw eigen groei, zorgt er voor dat je jezelf competenter maakt. Je blijft groeien door bijkomende kennis (het kennen) op te doen, nieuwe vaardigheden (het kunnen) te leren en aan je houding (het zijn) te werken, werk je aan jouw competenties als leider. Je wordt dus voortdurend competenter en competenter. Door te werken aan je eigen ontwikkeling, werk je als het aan je persoonlijke groei. Ja, je groeit als het ware (figuurlijk).

2de van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Verhoogt je motivatie

Door nieuwe dingen aan te leren of door nieuwe zaken te leren toepassen, verlaat je de dagdagelijkse routine om iets nieuws te doen. Die beweging, eventjes te stoppen met het normale om iets anders te doen, zorgt er voor dat je jouw motivatie verhoogt. Voortdurend hetzelfde moeten doen is niet zo motiverend: beeld je in dat je 25 jaar aan de lopende band staat om altijd dezelfde handelingen te moeten doen. Als je ergens begint in een nieuwe job, voel je ook die hoge motivatie. Je eigen ontwikkeling in handen nemen zal je motivatie verhogen.

3de van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Maakt je flexibeler

Doordat je meer weet, meer kent, meer kunt, … voel je lekker in je vel. Je weet dat je meer aankunt dan vroeger. Situaties waarvan je vroeger een koude rilling kreeg of angstig werd, zijn er minder en minder. Je kunt je minder stijf opstellen naar je medewerkers en je eigen leidinggevenden. Je bent een flexibeler persoon geworden, die bij manier van spreken alle situaties aankan. ”Laat maar komen”: ik voel me sterk genoeg om te handelen. Ik verhoog ook mijn jobtevredenheid.

4de van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Geeft je meer kansen

Als competentere leidinggevende krijg je plotseling meer kansen. Je wordt gevraagd om een bepaalde positie in te nemen in het bedrijf omdat jij daar de geknipte persoon voor bent, ttz je bent de compente persoon voor die functie. Of je kan zelf veel gemakkelijker solliciteren voor een openstaande betrekking of zelfs aangeven dat je in de toekomst die bepaalde plaats graag zou hebben omdat jij hier de ideale persoon voor bent gezien jouw competenties.

5de van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Geeft je meer zelfzekerheid

Hoe meer je weet, hoe meer je kent, hoe meer je kunt, … hoe rustiger ik me voel in situaties. Herinner je nog de eerste dag als leidinggevende, brrrrrr. Na jaren ervaring, na het volgen van cursussen, na het toepassen van nieuwe dingen, … voel je je veel zelfzekerder. Indien je niet zou investeren in jouw persoonlijke groei, zal je altijd diezelfde persoon blijven van het begin van jouw loopbaan. Als je blijft wie je was, dan blijf je klein. Als je investeert in jezelf, dan word je groot(s).

6de van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Verhoogt jouw waarde

De wereld om ons heen verandert voortdurend. Niet veranderen is een waarborg op stilstaan. Tijdens de laatste eeuw zijn we geëvolueerd van een industrieel tijdperk, via een informatie tijdperk naar een kennis tijdperk. Het vermogen om effectief de juiste kennis te verkrijgen, te verwerken en toe te passen, zal een belangrijke vaardigheid worden in deze eeuw. Ons vermogen zal niet langer alleen worden beoordeeld op kwalificaties uit het verleden, maar ook beoordeeld worden door ons vermogen om te leren en ons aan te passen aan de toekomst, aan de veranderende omgeving. Het blijven leren verhoogt jouw waarde, in je huidig bedrijf en ook naar andere bedrijven toe, dus naar de volledige arbeidsmarkt, zowel nationaal als internationaal.

7de van de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden: Maakt je rijker

Door te blijven leren, word je rijker. Ja, waarschijnlijk ook financieel. Buiten het financiële, word je als mens ook rijker. Je voelt je sterker, rustiger, zelfzekerder. Doordat je ook rijker bent, kan je anderen veel gemakkelijker helpen. Wat is er mooier dan anderen kunnen helpen, ondersteunen, begeleiden? Hoe voel jij je als je jouw kennis en vaardigheden kunt inzetten om iemand te helpen? De rijkdom die jij hebt opgedaan, kunnen en mogen delen met anderen is iets dat mensen enorm waarderen en waardoor ze eigenlijk nog een stukje rijker worden.
Tot zo ver de 7 voordelen van levenslang leren voor leidinggevenden.
Leidinggeven met IMPACT (Bene Bailleul)
Nog enkele cijfers:
71% van de volwassenen denken dat het leren kan leiden tot een betere kwaliteit van leven
72% van ons denken dat we meer tijd moeten besteden aan de persoonlijke ontwikkeling.
83% van ons geloven dat leren zal belangrijker worden in dit millennium.
92% van de mensen denken dat het leren van nieuwe dingen plezant is.
93% van ons geloven dat het nooit te laat om te leren.
95% van de mensen denken dat het leren over/van nieuwe dingen je zelfvertrouwen verhoogt.

Waarom investeer jij in jouw groei, ontwikkeling als leidinggevende? Hoe doe je dat?
Waarom investeer jij niet in je groei? Hoe komt dat?

Neem gratis deel aan een online inspiratiesessie …

Tijdens de sessie ga je het volgende ontdekken:

– dé 3 geheimen van Topleidinggevenden

– dé 3 groeiversnellers door dé IMPACT-methode

Aanmelden: klik op “Ik wil mee doen!”.
Groetjes en geniet nog van deze dag,
Benedict.
NB: DEEL dit artikel a.u.b. met jouw netwerk, 
door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, 
zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Over de auteur

Benedict Bailleul  -  Nog niet zo lang geleden was ik zelf leidinggevende en gaf leiding aan teams van 1, 4, 30 tot zelfs 200 medewerkers. En ik liep er tegenaan dat het lang niet altijd zo gesmeerd liep als dat ik dacht en wilde.

Ik heb geleerd dat leidinggeven heel veel voldoening kan geven. En ook echt tof kan zijn!

En dat wil ik nu graag aan jou overbrengen. Zodat je niet langer verzuipt in je werk, maar met vertrouwen de leiding neemt.

 • Mooi overzicht Bene! De cijfers aan het eind van het bericht stemmen me gunstig. Fijn dat zovelen beseffen hoe waardevol leren is. En ik ben er ook van overtuigd dat dit artikel verder reikt dan leidinggevenden. Maar zodra zij dit uitdragen, kunnen ze hun mensen ermee inspireren.
  Fijne dag!
  Bas

  • Dankjewel Bas voor jouw warme feedback en schitterende samenvatting.
   Levenslang leren is inderdaad belangrijk voor iedereen.
   Met de “School voor Leiderschap” focussen we ons op leidinggevenden.
   Als zij dit uitdragen, zullen ze ook anderen inspireren
   en krijgen we een ongelooflijk multiplicatoreffect.
   Nog een leerzame dag en tot een volgende, Bene. 😉

 • Rik Konings says:

  Potentieel
  is het woord dat bij me opkomt als ik me afvraag waarom Ik blijf investeren in mijn eigen groei en ontwikkeling. Door aan de slag te gaan met mijn eigen potentieel kan ik impact maken in de wereld om mij heen.

  • Schitterend verwoord Rik:
   “jouw potentieel zorgt voor een impact in de wereld”.
   Super, doe zo verder.
   Iedereen heeft een enorm potentieel, gekend en ongekend:
   “wat als … iedereen in deze wereld investeert in zijn/haar potentieel,
   welke vooruitgang(en) zouden we dan allemaal beleven? …”

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >