8 Comments

 

Over de auteur

Benedict Bailleul  -  Nog niet zo lang geleden was ik zelf leidinggevende en gaf leiding aan teams van 1, 4, 30 tot zelfs 200 medewerkers. En ik liep er tegenaan dat het lang niet altijd zo gesmeerd liep als dat ik dacht en wilde.

Ik heb geleerd dat leidinggeven heel veel voldoening kan geven. En ook echt tof kan zijn!

En dat wil ik nu graag aan jou overbrengen. Zodat je niet langer verzuipt in je werk, maar met vertrouwen de leiding neemt.

  • Dankjewel Robert voor jouw warme feedback.
   Succes met de implementatie.
   Als je vragen hebt, laat maar horen.
   Samen maken we er iets moois van.
   Tot binnenkort en nog veel succes en geluk, Bene.

 • Bene,
  We hebben reeds een winnend Team en dagelijks werken wij eraan om dit Team nog te verbeteren! Voor elk advies sta ik altijd open, het is aan ons om de werkende adviezen te implementeren 🙂
  Veel succes,
  Freddy

  • Beste Freddy,
   Tof om te lezen dat je reeds een Winnend Team hebt en
   dat je blijft zoeken om nog te verbeteren.
   Wat was het belangrijkste advies dat je ooit kreeg en implementeerde?
   Alvast dank om dit te willen delen. 😉

 • Thanks Bene !
  Goed om dit nog eens door te lezen (dat op zich helpt zeer zeker om de aandacht gefocused te houden als leidinggevende) en dus mijn dank.
  Om dan nog eens na te gaan wat we onderweg wel wat minder aandacht hebben gegeven in de strategische en operationele rollercoaster met al zijn uitdagingen, of wat misschien hier en nu wel wat roept om specifieke aandacht.
  Daarmee ook meteen de uitdaging om deze wijze en praktische aandachtspunten in de praktijk in te passen in de strategische en operationele rollercoaster waarin heel wat ongoing (even) belangrijke issues de aandacht van de leidinggevende opeisen (installeren van vertrouwen, operationele beperkingen en uitdagingen beantwoorden, aanwezig zijn in, overzicht houden over, en duurzaam positief contacten onderhouden, alsook lobbyen in de surrounding context, begeleiding doorheen de fasen van Forming, Storming, Norming, Performing, individueel begeleiden, bemiddelen, aansturen, … om de bovenstaande oefening effectief aan te vatten, strategische beperkingen en uitdagingen beantwoorden (competentie management, vorming, recrutering, outplacement, …), …
  Een tweede uitdaging lijkt mij om dit process af te stemmen op het ritme en het aanvoelen van het team : Is het team klaar om deze oefening te doorlopen? Misschien in een afwijkende volgorde? Misschien niet in een ruk? Wat vraagt de situatie (het team) nu om door te lopen? Hoe snel komt men tot een effectieve gedragen visie (kan mogelijks een langer proces zijn met vallen, opstaan, bijsturen, leren, herzien en herformuleren, …)?
  Meteen misschien ook een indicatie dat het proces wellicht op een of andere wijze continu, recurrent dient te worden doorlopen?
  En ook de leidinggevende zelf heeft misschien wat meer of minder tijd nodig om te komen tot voldoende inzicht en overzicht om een effectief kader, randvoorwaarden, methodologie, … te kunnen neerzetten?
  Ook de begeleidingsvorm is cruciaal, toch? om een antwoord te bieden op omgaan met conflictueuze situaties, of met heel diverse visies in het team, of met … of met … Of misschien is de methodologie op zich misschien toch niet zo relevant, dan wel werken in het team aan een constructieve lerende dialoog cultuur.
  Thanks Bene ! voor dit praktische frame en reminder helping us to focus, met oog voor de situatie hier en nu, en met geduldig vertrouwen in het voortschrijdend inzicht van het team en de leidinggevende ! Jo

  • Graag gedaan Jo!
   En super bedankt voor het delen van jouw gedachten en ervaringen.
   Jouw zin die mij het meest raakt is:
   ‘of misschien is de methodologie op zich misschien niet zo relevant,
   dan wel het werken in het team aan een constructieve lerende dialoog cultuur.
   Dit is voor mij écht de kern van leiderschap.
   Als leidinggevende een omgeving scheppen (ik noem het graag ‘leerklimaat’)
   waar alle medewerkers kunnen groeien (hun ontzettende potentieel écht kunnen inzetten).

   ‘wat je aandacht geeft, groeit en bloeit’
   Doe zo verder en op jouw succes en geluk, Jo.

 • Hi Bene,
  Als JCI’er heb ik al veel teams gezien die op het einde ontspoord zijn. Jammer, vooral omdat een RvB een bijzondere ervaring is. Daarom connecteer ik je graag met TIF om van daaruit misschien een workshop te organiseren voor inkomende RvB leden.
  Daarnaast ga ik deze structuur zelf implementeren in mijn startup.
  Groeten, peter

  • Dankjewel Peter voor de connectie met TIF.
   Goed dat je ook gaat implementeren.
   Zonder implementatie kan je geen andere/betere resultaten krijgen.
   Op jouw succes man, ga er voor.
   En deel ons gerust nadien jouw ervaringen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >