6 Comments

 

Over de auteur

Benedict Bailleul  -  Nog niet zo lang geleden was ik zelf leidinggevende en gaf leiding aan teams van 1, 4, 30 tot zelfs 200 medewerkers. En ik liep er tegenaan dat het lang niet altijd zo gesmeerd liep als dat ik dacht en wilde.

Ik heb geleerd dat leidinggeven heel veel voldoening kan geven. En ook echt tof kan zijn!

En dat wil ik nu graag aan jou overbrengen. Zodat je niet langer verzuipt in je werk, maar met vertrouwen de leiding neemt.

 • Het werkt!
  Ik deel regelmatig positieve feedback uit, maar niet alleen naar mijn team. Ook naar collega’s, hun medewerkers en zelfs thuis naar de kinderen. Je ziet of voelt ze groeien, en zijn bereid meer voor jou te doen dan gewoonlijk.
  Je moet enkel oppassen dat het geen ‘show’ wordt. Het moet steeds eerlijke feedback blijven, anders ben je niet langer geloofwaardig.
  Groetjes,
  Johan

  • Dankjewel Johan voor het delen van jouw ervaringen.
   Geen ‘show’ en eerlijke feedback zijn inderdaad super belangrijk.
   Doe zo verder, blijf regelmatig positieve feedback geven, want … het werkt!

 • Vandendriessche Geert says:

  Dag Bene,
  Ik ben zeker en vast een adept van positieve feedback.
  De “bullebak van een baas” is voor mij “managementterrorisme” uit de verleden tijd (al bestaan er spijtig genoeg nog dergelijke leidinggevenden…).
  Mijn laatste positieve feedback was met een collega bij de evaluatie die we nu moeten geven over iedereen. Deze persoon had zo haar eigen gebreken die wat afbreuk doen aan een efficiënt resultaat in haar job.
  Vele mensen uit de hogere hiërarchie lieten hun wens uitschijnen om de persoon in kwestie een “onvoldoende” te geven. Vermits het slechts de eerste keer is dat we het evaluatiesysteem toepasten heb ik besloten haar een ‘voldoet aan de verwachtingen’ te geven, maar met een hele reeks opmerkingen en verwittigingen over de methodes en houdingen waar ze ernstig moest aan werken om erger te voorkomen. Vermits deze persoon eerst zelf aanvoelde dat ze waarschijnlijk een negatieve beoordeling zou krijgen en uiteindelijk toch positief werd benaderd, is zij “wakker geschoten” en was het resultaat dat ze zichzelf in handen heeft genomen. Zij presteert nu nog beter en veel efficiënter in het werk waarvoor ze de verantwoordelijkheid gekregen heeft.
  Ik denk dat ik hiermee een signaal gegeven heb die hetzelfde effect heeft bij haar als een klassieke positieve feedback…
  Ik voel mij zelf ook heel tevreden over dit behaalde resultaat, al kreeg ik na de evaluatie veel tegenwind van de hogere hiërarchie die niet akkoord was met mijn beslissing.
  Ik ben er nu wel van overtuigd dat het tegendeel bewezen is, nu die persoon de zaken over een heel andere (positieve) boeg heeft gegooid…
  Bedankt voor je steun en tot ziens.
  Vriendelijke groeten.
  Geert Vandendriessche.

  • Dag Geert, super dat je dit wilt delen met de lezers. 😉
   Wat een moedige beslissing heb je genomen.
   Wat prachtig heb je dit aangepakt.
   En welk schitterend resultaat heb je behaald.
   Ja, ‘wat je aandacht geeft, groeit en bloeit’.
   Doe zo verder en beïnvloed ook collega-leidinggevenden. 😉

 • Vanfleteren says:

  Ik geef heel frekwent positieve feedback aan mijn mensen/teams en doe dit meestal naar aanleiding van een goeie feedback van een klant, een uitstekende prestatie, een fantastische houding, een extra inspanning. Ik geef steeds mee waarom ik zo tevreden/positief ben omdat dit de boodschap versterkt. Hoeft trouwens niet alleen te zijn wanneer een groot succes is geboekt, ook mensen die in de problemen zaten en daar door de juiste houding, de extra effort, de doorzetting uit zijn geraakt verdienen een positieve feedback/woordje van dank.
  Doe dit formeel (via mail) maar ook informeel (bv. net na een presentatie, tijdens een “walk on the floor”, etc…)
  Ik koppel vaak ook naar mensen positieve feedback terug die ik kreeg over hen van andere mensen, bv. ik heb van ‘x’ gehoord dat je ‘y’ zo goed hebt gedaan.
  Algemeen verneem ik dat mensen dat apprecieren. Mezelf geeft dit ook een positief gevoel.
  Alleen maar voordelen dus, dus gewoon doen !

  • Tof om jouw verhaal te delen Tom.
   En dat je ook positieve feedback doorgeeft komende van anderen.
   Ja, het geeft jezelf ook een positief gevoel.
   We worden er dus allemaal beter door.
   Dus gewoon doen! 😉

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >